Meer over plat dak kosten

Kosten plat dak

Ben jij van plan om binnenkort je dak aan te pakken en heb je een plat dak? Dan gaat deze pagina jou vertellen hoe je dit kunt doen en wat de kosten zijn. Op het moment dat jij met je dak aan de slag wilt gaan is het aan te raden om een dakdekker in te schakelen.

Een dakdekker kan een dak op een professionele manier bedekken of repareren. Mocht je dit zelf willen doen zonder enige ervaring, dan is dat zeker af te raden. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn. Je zult dus een dakdekker in moeten schakelen, de vraag is echter: wat kost het op het moment dat je een professional in wilt schakelen en hoe wordt er gerekend? Rekent men per uur of juist per vierkante meter? Dit verschilt nog wel eens en onderstaand proberen wij jou hier een zo goed mogelijk beeld van te geven.

Wat kost een dakdekker?

Je weet nu dus dat je bij een dakdekker moet zijn om jouw dak te laten dekken of repareren. De kosten van een plat dak zijn daarom flink afhankelijk van het uurloon van een dakdekker. Wanneer we kijken naar dit uurloon, dan kunnen we concluderen dat een dakdekker tussen de €35 en €45 per uur vraagt.

Uiteraard zijn er specialisten die iets duurder of juist iets goedkoper zijn, maar dit kan gezien worden als het gemiddelde. Ook kan het zo zijn dat de dakdekker een lager uurloon vraagt, maar weer meer geld vraagt voor de materialen of dat hij minder werk in een uur kan verzetten.

Aan te raden is om voor een dakdekkersbedrijf te kiezen dat werkt op basis van een prijs per vierkante meter. Zo heb je zelf meer de touwtjes in handen en kan je beter controleren of alles klopt.

Branden van een plat dak

Mocht je toch voor een dakdekker op basis van een uurloon kiezen, dan is het ook goed om te weten dat het uurloon per type klus ook verschilt. Zo vraagt men voor een onderhoudsklus ongeveer 45 euro per uur, voor een nieuwbouwklus ongeveer 40 euro per uur en voor kluswerk rond de 35 euro per uur.

De gemiddelde prijzen

Wanneer jij je dak wilt laten aanpakken is het ook wel zo fijn om te weten wat de gemiddelde prijzen voor het laten bedekken van een dak zijn. Om hier een zo goed mogelijk beeld van te geven hebben we ervoor gekozen om de prijzen van het bedekken van een plat dak van 50 vierkante meter weer te geven.

Voor een nieuw hellend dak ben je gemiddeld rond de 5000 euro kwijt, dit is inclusief arbeidskosten.

Wanneer we kijken naar een plat dak, dan is dit gemiddeld 3000 euro inclusief arbeidskosten.

De prijs hangt dus af van het type dak, echter is dit niet het enige waar je rekening mee moet houden. Zo zal je ook rekening moeten houden met de bereikbaarheid van je dak en natuurlijk ook met het type dakbedekking.

Verder zal je ook goed moeten bepalen of jouw dak dit aan kan en of je een vergunning moet aanvragen. Onderstaand hebben we in ieder geval de prijzen van verschillende platte daken inclusief arbeidskosten en BTW voor je geformuleerd in een tabel. Hierbij gaat het dus om een dak van 50 vierkante meter.

Soort plat dak Gemiddelde prijzen (50 m2, inclusief BTW en arbeidskosten)
Kunststof (PVC) €3900
EPDM€3400
Bitumen€2400

Je weet nu wat de gemiddelde kosten plat dak zijn voor een dak van 50 vierkante meter. Echter leggen we je ook graag uit wat de gemiddelde prijzen per vierkante meter zijn.

Heb jij goed in beeld wat de grootte van je dak is? Dan kan je met behulp van onderstaande informatie zelf berekenen wat het gaat kosten als jij je dak wilt laten bedekken. Wanneer je deze berekening maakt is het ook goed om in je overweging de levensduur mee te nemen.

Wanneer je kiest voor goedkope materialen, dan is de kans groot dat je het dak snel opnieuw zult laten moeten doen. Kies daarom voor kwaliteit en voor een goede dakdekker. Goed om te weten is dat wanneer je voor isolerend materiaal kiest, je in de winter minder energiekosten hebt. Onderstaand het overzicht van de kosten van verschillende platte daken per vierkante meter:

Type plat dakLevensduurPrijs per vierkante meter
Groen dak55-60 jaar60-65 euro
EPDM35-40 jaar95-120 euro
PVC (kunststof)20-25 jaar75-95 euro
Bitumen20-25 jaar70- 90 euro

Geld besparen

Je hebt nu de kosten duidelijk in beeld gekregen, tenminste wanneer jouw keuze is gevallen op een plat dak. Dit betekent echter niet dat er geen mogelijkheden zijn om kosten te besparen. Zo zou je bijvoorbeeld kosten kunnen besparen door samen met de buren het dak aan te laten pakken.Vaak kan je een mooie korting krijgen op het moment dat jullie de betreffende dakdekker samen een klus geven.

Verder zou je gebruik kunnen maken van subsidies. In het verleden heeft de overheid namelijk subsidies gegeven voor het isoleren van het dak. Wanneer je dak goed geïsoleerd is, is dit goed voor het milieu, je hoeft simpelweg minder te stoken.

Als je geld wilt besparen op je dakbedekking, kies er dan voor om een plaatselijke specialist in te schakelen. Dit scheelt je voorrijkosten en deze kosten kunnen flink oplopen. Wat ook verstandig is, is om verschillende offertes op te vragen. Zo krijg je een goed beeld van wat de prijzen zijn en zal je niet snel te veel betalen voor een bepaalde aanbieder.

Dak laten repareren of vervangen