Meer over plat dak kosten

Plat dak in Rotterdam

Een plat dak kan zowel op een woning als op een bijgebouw liggen. Daarbij kan er ook een kleine helling in zitten, ook dan noemen wij het een plat dak. Wij als dakdekker in Rotterdam kunnen helpen bij alles omtrent uw platte dak. Op deze pagina zullen we dan ook alle opties doornemen. Snel naar een onderdeel op de site gaan, kies dan hieronder het onderwerp:

Soorten platte daken

Om te beginnen willen we eerst duidelijk hebben welke opties er zijn voor een plat dak in Rotterdam. Het dak zal opgebouwd zijn uit diverse onderdelen. Van binnen naar buiten kom je dan op de volgende begrippen:

 • Een plafond – dit is de afwerking binnenin of eventueel onder een overkapping.
 • De constructie – optioneel kan dit zowel beton als hout zijn
 • Het dakbeschot – dit zorgt voor een vlakke ondergrond en stevigheid
 • Het dakleer – Dit is de afwerkende laag om alles wat hieronder zit te beschermen tegen de weersinvloeden

Er zal ook isolatie worden toegevoegd. Dit kan zowel onder als bovenop het dakbeschot worden geplaatst.

Veel van de constructie ligt al vast en hetgeen waar een dakdekker in Rotterdam bij zal helpen is het repareren of vernieuwen van het dakleer. Hierin zijn er 2 opties die wellicht bekend klinken.

 1. Bitumen dak
 2. EPDM dak

Bitumen dak in Rotterdam

Onze dakdekker Rotterdam is specialist als het gaat om platte daken. Hierbij is grotendeels van de daken met bitumen dakleer bedekt. Een bitumen dak gaat helaas ook weleens lek of kan door ouderdom wat kwetsbaarder worden. Bij daklekkage in Rotterdam is er snel een erkende dakdekker beschikbaar om het probleem te verhelpen. Hierdoor geven wij ook prioriteit aan lekkages!

De levensduur van een bitumen ligt rond de 25 jaar. Goed onderhoud van het dak kan de levensduur verlengen.

Het is natuurlijk beter om een lekkage te voorkomen. Dit is mede mogelijk door het dak goed te onderhouden en waar nodig tijdig in te grijpen. Hier zijn een aantal punten waar op gelet kunnen worden.

 • Scheurvorming op het dak
 • Losse stukken dakleer
 • Water wat niet goed wegloopt

Heb je twijfels over de huidige staat, dan is het verstandig om een dakinspectie in Rotterdam uit te laten voeren. Mocht het dak echt verouderd zijn, dan is het ook mogelijk om een nieuwe laag bitumen aan te laten brengen. Om tijd en kosten te besparen is het mogelijk om deze over het oude dakleer aan te brengen. Let op dat dit niet in elk geval de beste optie is, wij zullen hier over adviseren.

Dakdekkers in de regio vergelijken

100% gratis en vrijblijvend, bespaar tot 35%

EPDM dak in Rotterdam

Een andere keuze qua dakleer is door te kiezen voor een EPDM dak. Het is ook een zwart dakleer, alleen bestaat vaak uit 1 grotere lap. Waarbij bitumen meerdere stroken aan elkaar worden gebrand. Het grote voordeel is dat er dus minder tot geen naden aanwezig zijn bij een EPDM dak. Waarbij overgangspunten en de naden juist zorgen voor de meeste lekkages op een plat dak.

In een aantal gevallen is het zelfs mogelijk om het dak zelf aan te leggen, let op dat dit voor de handige klusser is. De afwerking van het dak is nog steeds cruciaal om een waterdicht dacht te krijgen met de juiste waterafvoer.

Er zijn een aantallen voordelen aan EPDM dakbedekking tegenover bitumen:

 • Geen open vuur nodig voor het aanbrengen
 • De levensduur van 50 jaar
 • Het is wortelwerend, handig voor een groendak
 • droogt minder snel uit

Daarom is het plaatsen van EPDM dakbedekking zeker het overwegen waard. Mocht er advies nodig zijn over jouw specifieke dak, dan geven onze dakdekkers in Rotterdam dat geheel gratis en vrijblijvend.

Groen dak

Een mooie manier om de levensduur van het platte dak te verlengen, is het plaatsen van een groendak in Rotterdam. Naast het beschermen van de onderliggende dakleer, zijn er nog veel meer voordelen.

 1. Een populair thema in veel gemeentes is dat er steeds meer bestrating in een tuin ligt, hierdoor kan het water minder goed weglopen en zorgt het voor overlast. De oplossing hiervoor kan zijn het groene dak welke een hoop regen vast kan houden en dit even later weer op een natuurlijke wijze kan laten verdampen. Hierdoor is een groen dak dus ook goed voor het ecosysteem.
 2. Naast het vasthouden van regen, zullen de vogels en insecten ook blij zijn en gebruik maken van het groene dak.
 3. Of het groene dak op de overkapping ligt of op de aanbouw, het heeft een isolerende werking. Bij een aanbouw is dit heel aantrekkelijk in de winter om de warmte binnen te houden. Voor een overkapping zorgt het ervoor dat het in de zomer nog een stukje koeler is. Dit werkt dus 2 kanten op

Onderhoud aan een groen dak is minimaal. Zo is het heel goed bestand tegen droogte, het effect is wellicht dat het dak van kleur zal verschillen en meer rood zal kleuren. Nadat het weer een buitje heeft gehad in Rotterdam, kleurt het dak vanzelf weer meer groen. Wat wel wordt aangeraden is om 1 of 2 keer per jaar mest op het dak te strooien. Zeker als het dak goed bereikbaar is, dan is dit een kleine moeite. Mocht het dak lastig tot niet bereikbaar zijn, dan is het geen ramp als dit niet wordt bemest.

Daklekkage Rotterdam

Last van een daklekkage, dan is het van belang om hier met spoed een dakdekker naar te laten kijken. Heb je de lekkage vanuit de binnenkant geconstateerd, dan zal deze dus al verdere schade hebben aangericht. Probeer zoveel mogelijk van het water op te vangen om eventueel schade aan de vloer te voorkomen.

Zie je buiten schade aan het dak, maar is dit binnen nog niet ontdekt, dan zal onze dakdekker voor de volgende regenbui zorgen dat het dak weer waterdicht is. Snel handelen in geval van een daklekkage is van essentieel belang.

Vraag daarom direct een offerte aan en we komen zo snel als mogelijk bij jou langs!

Het hebben van daklekkage in rotterdam levert altijd onrust op en een dakdekker kan voor de oplossing zorgen. Of de lekkage nou bij de dakkapel zit of op een aanbouw, de oplossing staat centraal bij onze werkwijze.

Gratis dakinspectie

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, we zijn dan ook altijd bereid om een gratis dakinspectie in Rotterdam te doen. Om de huidige staat van het dak te controleren. Bij achterstallig onderhoud kunnen we ook adviseren wat er benodigd is om het dak (voor bepaalde tijd) weer gezond te krijgen en zodat die er weer een tijd tegenaan kan, of in ieder geval totdat het dak vervangen zal worden.

Het is hiervoor wel nodig om op locatie te komen, we komen daarom graag bij jou langs. Het kan ook heel slim zijn om het dak te laten inspecteren voordat er zonnepanelen geplaatst worden. Aangezien zonnepanelen er vaak wel ruim 20 jaar op zullen liggen. Is het in veel gevallen van een plat dak, slim om deze op voorhand te vernieuwen.

Kosten vervangen van plat dak

Er zijn diverse methoden om een plat dak te vervangen in Rotterdam en de kosten zullen mede hierdoor bepaald worden. Belangrijke factoren die de prijs zullen beinvloeden zijn:

 • Het type dakleer
 • De bereikbaarheid
 • Toevoegen van isolatie
 • Staat van de dakconstructie

Om een idee te geven zijn de kosten van bitumen tussen de 40 en 50 euro per vierkante meter, voor EPDM ligt dit tarief rond de 60 euro per m2. Is de wens om hier isolatie aan toe te voegen en dient de constructie verstevigd te worden, dan zal de prijs hoger komen te liggen. Voor een goede indicatie is het altijd verstandig om een vrijblijvende offerte aan te vragen van dakdekkers in Rotterdam. Dit kan gemakkelijk via ons formulier onderaan de pagina. 

Dakdekkers in de regio vergelijken

100% gratis en vrijblijvend, bespaar tot 35%

Isoleren van het dak

Heb je een oudere woning en is het platte dak aan vervangen toe, dan is het verstandig om ook direct over dakisolatie na te denken. De warmte stijgt altijd naar het plafond toe en als deze niet is geisoleerd, gaat daar een groot deel van de stookkosten heen. Dakisolatie Rotterdam word daarbij ook nog gesubsidieerd en dit zal de kosten drukken. Het aanvragen van deze subsidie is heel eenvoudig en wij assisteren hier ook graag bij met het benodigde papierwerk.

Toevoegen van dakisolatie kan op diverse wijze. De buitenzijde zal met PIR of EPS worden bekleed, met als groot voordeel dat het plafond dus niet opnieuw moet worden geschilderd. bovenop de isolatie zorgen wij vervolgens voor het nieuwe platte dak en dit houdt vervolgens de warmte en koud in de woning beter vast, voor een aangenaam woonklimaat.

Plaatsen van zonnepanelen

Zoals al eerder besproken krijgen wij steeds vaker het verzoek binnen dat het dak gereed moet worden gemaakt voor zonnepanelen. Dit betekend vaak om nieuw dakleer aan te brengen. Ook is het verzoek regelmatig of wij een doorgang in het dak kunnen maken voor de kabels.

Het is belangrijk om dit allemaal tijdig voor te bereiden. Het is in veel gevallen mogelijk dat de zonnepaneel installateur op korte termijn de zonnepanelen kan leggen. Alleen voor het vernieuwen van een plat dak in Rotterdam hebben wij het vrij druk en zal het ingepland moeten worden. Om te zorgen dat er geen vertraging op word gelopen, komen wij graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Dak laten repareren of vervangen