Meer over plat dak kosten

Een plat dak vervangen

Heb jij een plat dak en wil je dit gaan vervangen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, maar ook naar de kosten? Dan gaat deze pagina jou verder helpen. Onderstaand gaan we je namelijk bruikbare informatie geven om al jouw vragen te beantwoorden voor een plat dak vervangen.

Mocht jij jouw platte dak willen vervangen, dan raden we het je aan om contact op te nemen met een dakdekker. We raden het absoluut af om zelf aan de slag te gaan. Wanneer je zelf aan de slag wilt gaan, dan is de kans groot dat je voor schade aan je dak zorgt. Tenminste, wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Ook kan het voor een hoop gevaarlijke situaties zorgen en dat wil je natuurlijk niet. Schakel dus een professional in.

Vervangen van plat dak

De kosten van een dakdekker inschakelen

Een dakdekker kan jou dus helpen op het moment dat jij je platte dak wilt laten vervangen. De vraag is echter: wat kost het om een dakdekker in te zetten? De kosten van het vervangen van het dak zijn behoorlijk afhankelijk van het uurloon van de dakdekker. Dit uurloon zal ongeveer liggen tussen de 35 en de 45 euro per uur. Natuurlijk, het kan zo zijn dat je een goedkopere of een duurdere aanbieder tegenkomt maar normaliter zijn dit de prijzen.

Kom je een dakdekker tegen met een aanzienlijk lagere prijs, dan is de kans heel groot dat je meer voor de materialen betaald en dat de dakdekker het hier dus mee terugverdiend. Mocht je een dakdekker in willen schakelen, dan raden wij het aan om een prijs per vierkante meter af te spreken. Zo heb je meer controle en kom je niet onverwachts voor hoge kosten te staan.

Schakel je een dakdekker in op basis van een uurloon? Weet dan dat je bij een onderhoudsklus rond de 45 euro per uur kwijt bent, bij een nieuwbouw klus rond de 40 euro per uur en voor kluswerk ongeveer 35 euro per uur.

Kosten dakdekker

De prijzen gemiddeld gezien voor plat dak vervangen

Je hebt nu een beeld van het uurloon van een dakdekker, echter ben je er met alleen het uurloon nog niet. Wanneer jij je platte dak wilt laten vervangen, dan komen hier nog meer kosten bij kijken. Om jou hier nog een beter beeld van te geven hebben we ervoor gekozen om een overzicht te maken van de kosten die men maakt bij het bedekken van een plat dak van 50 vierkante meter.

Gemiddeld gezien kost het 3000 euro om een plat dak te vervangen inclusief arbeidskosten. Echter hangt de prijs ook af van het materiaal dat er gebruikt wordt en de bereikbaarheid van het dak. Ook zal je moeten bepalen of je een vergunning aan moet vragen en of je dak het überhaupt aan kan. De onderstaande prijzen zijn inclusief arbeidskosten en BTW en geldt voor een dak van 50 vierkante meter.

Bewerken
Soort plat dak Gemiddelde prijzen (50 m2, inclusief BTW en arbeidskosten)
Kunststof (PVC) €3900
EPDM €3400
Bitumen €2400

Bovenstaand zijn dus de prijzen van verschillende platte daken van 50 vierkante meter weergegeven. Graag leggen we je ook uit wat de gemiddelde prijzen per vierkante meter zijn, zo krijg je een nog beter beeld. Onderstaand hebben we verschillende soorten platte daken. Het ene materiaal is duurder dan het andere materiaal. Echter willen we je wel meegeven dat het ook goed is om naar de levensduur te kijken. Wanneer je kiest voor een dak met een lange levensduur, dan hoef je dit minder snel te laten vervangen en daar bespaar je dus weer geld op. Onderstaand het overzicht:

Type plat dakLevensduurPrijs per vierkante meter
Groen dak55-60 jaar60-65 euro
EPDM35-40 jaar95-120 euro
PVC (kunststof)20-25 jaar75-95 euro
Bitumen20-25 jaar70- 90 euro

Geld besparen op het vervangen van een plat dak

De kosten zijn inmiddels op verschillende manieren weergegeven, mocht jij deze kosten te hoog vinden, dan zijn er gelukkig nog wat mogelijkheden om geld te besparen.

 

  1. Kies er bijvoorbeeld voor om een specialist uit de buurt in te schakelen. Wanneer je dit doet bespaar je namelijk geld op de voorrijkosten. Op het moment dat je kiest voor een aanbieder die ver van jou vandaag woont, dan kan dit je behoorlijk wat geld kosten. Het bedrijf zal natuurlijk naar jou toe moeten komen en daar betaal je voor.
  2. Mochten er geen beschikbare dakdekkers in de regio zijn. Dan is het slim om meerdere dakdekkers met elkaar te vergelijken. Deze kunnen dan wellicht iets verder gevestigd zijn, door de kosten te vergelijken, is het vaak mogelijk om alsnog een scherp tarief te krijgen. Vergelijk geheel gratis en vrijblijvend dakdekkers via onze vergelijkingsservice.
  3. Een andere manier om geld te besparen is door het dak samen met de buren te laten vervangen. Wanneer jullie de dakdekker samen een klus geven, dan is de kans groot dat hij wat met de prijs wil doen. In plaats van een klus heeft hij er dan twee en het mooie hieraan is dat dit zo goed als op dezelfde locatie is.
  4. Als laatste tip willen we je nog meegeven dat er wellicht mogelijkheden tot het aanvragen van subsidies zijn. Een goed geïsoleerd huis is namelijk goed voor het milieu.

Dak laten repareren of vervangen